Forundersøkelse for installasjon av varmepumpe

Da hver eiendom er unik, vil hver installasjon være unik. Hvis det er omstendigheter på eiendommen din som krever mer komplisert eller omfattende arbeid, anbefaler vi en forundersøkelse før installasjonen.

Nedenfor er noen vanlige forhold som kan gjøre installasjonen mer komplisert eller omfattende:

Montering i høy høyde

Hvis du ønsker at varmepumpens innedel skal plasseres i høy høyde eller oppe, forandrer det montørens forhold for å arbeide trygt. For å utføre en installasjon av en luftvarmepumpe, er det nødvendig med materialer og verktøy som montøren må håndtere med presisjon, noe som ikke er mulig å gjøre i høy høyde uten sikkerhetstiltak. Vi er veldig opptatt av sikkerheten til installatørene våre, og vi støtter alltid deres beslutning om å nekte å installere hvis de vurderer arbeidet som risikabelt.

For arbeid i høye høyder, må du skaffe et stillas eller lift slik at installatøren kan jobbe trygt.

Innedelen plasseres på en vegg som ikke er en yttervegg 

Innedelen av varmepumpen er vanligvis montert på en vegg som også er en ytre vegg. Hvis du vil ha innedelen montert på en vegg som ikke er en yttervegg, vil installasjonen bli mer komplisert umiddelbart.

Det som kompliserer installasjonen er for det første kondensvannet fra innedelen som trenger et fall, slik at det ikke sitter fast og stopper strømmen. Når innedelen er montert på en vegg som også er en yttervegg, bruker installatøren det samme hullet som for kjølerørene for å lede kondensvannet utover. Hvis innedelen er plassert på en vegg som ikke er en yttervegg, har kondensvannet ingen naturlig vei og derfor må det tas spesielle tiltak som er vanskelig å vurdere på forhånd.

For det andre betyr at plasseringen av innedelen på en vegg som ikke er en ytre vegg at mer enn ett hull vil være nødvendig i eiendommen og rørgjennomføringen innendørs. Dette er ikke noe vi anbefaler, og det er ekstra kostnader for denne typen arbeid.

Betongvegg

Hard betong er et materiale som krever spesielle verktøy for å komme igjennom. Alle våre installatører har ikke de nødvendige verktøyene. Vi anbefaler alltid en forundersøkelse når veggmaterialet er betong fordi et eksternt selskap vanligvis trenger å bli innkalt for å utføre hullene.

Bedriftskunde

Hvis du er en bedriftskunde, må vi som prinsipp alltid starte med en forundersøkelse i stedet for en installasjon. Forutsetningene for en installasjon hos en privat kunde varierer vanligvis fra en bedriftskunde og for at reisen fra kjøp til installasjon skal bli så glatt som mulig, har vi lært at den beste starten er en foreløpig studie.